14.3.2010

Teeta, leipaa, mummoja ja klubeja!

Tama internettiin paasy taalla tuntuu olevan yhta arvaamaton, kuin saa. Joskus paistaa ja joskus ei. Meidan viihtyisessa kantapaikassa (oon siella nyt kaksi kertaa ollu, hih) on netti poikki ja ne ei osaa sita korjata. Loydettiin Emmin kanssa kuitenkin tallainen karu kellari, jossa on koneita. Omalla koneella ois kuviakin, mutta ehka sitten kun kantiksessa toimii netti, laitan niiita! Pisteita en jaksa etsia aiden ja oiden paalla ja hymiotkin on talla nappaimistolla hukassa, etta varmaan ihana lukea! :) (nyt opin hymiot!! :D)

Lahdettiin siis Tampereelta 12.3. klo.16.07 junalla Tikkurilaan. Toiset poras vahemman - toiset enemman. Fiilis alko kuitenkin aika nopeesti nousta ja Tikkurilan baari visiitin jalkeen ehka jokin muukin.. :D Siina vaiheessa kun konduktoori (minihameinen ja saapasjalkainen muikkis) alko tykittaa venajaa mielettomalla nopeudella, alkoi jotenkin ymmartaa, etta mita sita tassa on edessa seuraavat kuukaudet! Aivan mahtia! :) Me otettiin junan tunnelmasta kaikki irti: Emmin iskan tekemia evasleipia ja kahvia, espanjalaisia yms. vaihtareita seka tietenkin tutustumista ravintolavaunuun. Jossain vaiheessa siita jarkyttavasta kolkkeesta ja huojunnasta huolimatta tuli hiukan nukuttuakin. Kommittiin sitten joskus Suomen aikaa viidelta (taalla kuudelta) unisia minuutissa ulos junasta. Juna siis pysahtyi vaan minuutiksi Tverin kohdalle. Onneks meidan herrasmiehet: Niko ja Karri viskeli kaikkien kamat suht. vikkelaan ulos, ettei sitten tarvinu ruveta Moskovasta laukkuja etsimaan. :D Joku heebo oli meita vastassa ja eka mita kuulin, etta se sano oli "kuka teista on Anna?" ja sitten joku mies otti mun laukun ja mummo sano jotain, ja ma en kuullut mita, mutta vastasin jotain. Mentiin taksilla ja oli vaha sellanen olo, etta jaaa-a, mitahan tasta tulee. Kaikki kaverit meni jonnekin muualle jne. Talo mihin mentiin oli korkea kerrostalo ja ihanaa neuvostotyylista arkkitehtuuria. Ma sulatin kaiken muun, mutta hissi sai mun hengen kyl salpautuun.. Pieni koppi ja kolme ihmista + mun tonnin painavat tavarat. Se hissi kyl jaksoi kolisten kiskoa meidat 9 kerrokseen (joka on ylin.) Ma olin jotenkin niin sekaisin ja vasynyt, etta en oikein muista muuta kun, etta se mummo puhu paljon ja se mies (sen poika) sano, etta mummo kuulee vaha huonosti ja pitaa puhua lujaa. Sitten ma kuulin noin kolme eri "purkaa tavarat"- verbia ja loppujen lopuks simahdin mulle valmiiks tehtyyn sankyyn.

Herasin joskus ja heti piti syoda. Teeta, leipaa ja juustoa. Toinen leipakin piti ottaa, jotta sai maistettua "maailman parasta" kinkkua. Joo, lainausmerkit on tarkoituksella tossa. :D Mulle selvis, etta mummonkin nimi on Anna ja se on alunperin saksalainen ja se on saksanope. En ihan kylla ole varma opettaako han vielakin, koska nayttaa musta aika vanhalta.. Noh, ehka se selviaa! Mummo myos sano auttavansa mua sitte laksyissa ja kerto kaikkea sen lapsista ja niiden lapsista ja muista vaihtareista, ketka on ollu sen luona (niita oli monta) Ma menin taas purkaan tavaroita (eli suomeks nukahdin) ja sitten oli taas jotain keittoo, mita piti syoda. Tosi oudonmakuista - ehka hyvalla tavalla. Siina oli kinkkua, kanaa, nuudelia, perunaa.. ooo. tillia. Ma olin ihan taynna ja mummo laitto tietenkin mulle aivan hirveen annoksen. :D Me juotiin myos tervetuliaismaljat jotain maailman parasta konjakkia. Joo, tarkoituksella ei ole lainausmerkkeja! :D Lahdettiin kavelylle sitten tai noh, vyorymista se oli, kun olin niin tays! Kaveltiin Volgan rannalla ja jossain puistossa ja kirkkoja on kanssa taalla joka nurkalla. Se naytti mulle pysakin, mista paasee yliopistolle ja sitten mentiin ostaan taas pullaa, jotta voitiin juoda kahvia. Huh. Vaha sellainen fiilis, etta ois mummolassa (lukuunottamatta tota tervetuliaismaljaa) :D Mummo on hirveen symppis. Se jakelee elaman ohjeita, kuten etta synttareille ei sovi menna ilman lahjaa! ja maralla tukalla ei saa menna ulos. :D Silla on myos horoskoopit seinalla ja se heti kysy, mika ma olen ja mulla oli kuulemma sen mukaan eilen aivan mahtava paiva! Noh, niin se kylla olikin. :)) Ma naytin halle myos kuvia koneelta mun perheesta, Elkun vanhojen tansseista, partiokuvia yms. kuvia tarkeista ihmisista. Se kysy, etta onko mulla kuvaa mun boyfriendista ja sitte se alko selittaan, kuinka meille tulee vaaleita lapsia tms. ja kysy monta ma haluan ja kaikkea. :D hauska mummo! Sen poika nayttaa ainakin tosi vanhalta, mutta se pelaa kuulemma vaan playstationia! Se selittaa varmaan, miksei sita oikein nae koskaan.

Ma en nyt jaksa kirjoittaa enempaa, kun Emmi ja Anni lahti jo ulos ja nyt pitais varmaan menna markkinoita tsiikaan ja kenkakauppaan. :) Me hommattiin kolmisin 60 ruplalla prepaid-liittymat ja tekstaillaan ja soitellaan niilla taalla. Katevaa! Ma asun siis kolmen ratikkapysakin paassa yliopistolta (kavellen joku 15min) eli ihan kiva kylla.

....

Eilen oli siis kääntäjä Markuksen synttärit ja ehkä muutenkin lauantain kunniaksi jonkin sortin äksöniä. Mummo neuvoi mut yliopistolle ja sieltä nurkilta löysin nettikahvilan, jossa jengi istui läppäreidensä kanssa. Otti hiukan päähän, kun ei silloin ollut konetta mukana. Sen verran viihtyisä paikka se on, että heti tänään aamulla mentiin Emmin kanssa sinne uudestaan. Ei se netti kuitenkaan toiminut. hmph. Sieltä saa muuten Caesar-saalaattia! (NAM!!) tosin varmaan jotain terveellisempää versiota, koska siinä ei ole majoneesia. Ne salaattiannokset oli niin komeita, että ihan vaan kuvatakseen ne pitäis tilata uudestaan. :)

No, kuitenkin - nyt tuntuu, että ajatus karkailee. Kokoonnuttiin asuntolassa Emmin ja Annin huoneeseen. Sinne tuli aika paljon porukkaa. Myöhemmin myös Helsingistä ja jostain muualta tulleita ja joku vaihtari. Suunnattiin porukalla sitten baariin - ensin jonnekin jonka nimeä en muista. Joku Klub se oli, hirveän iso ja sokkeloinen paikka! Kuten kaikissa asiallisissa paikoissa naisten ei tarvinnut maksaa sisään, mutta miesten tarvii. Hih, asennetta! :D Siellä oli kuitenkin huonoa musiikkia, kamalan kylmä ja stripparikaan ei ottanut vaatteita pois, joten päätettiin vaihtaa paikkaa. Noh, siellä ne sitten otti vaatteet pois, enkä nyt tiedä oliko välttämättä hyvä juttu. Kaiken kaikkiaan oli hyvä meno ja fiilis! :) Just tossa laskeskelin, että taksi takaisin sinne, missä mä asun maksoi 100 ruplaa eli ööö.. jotain 2,5 ja 3 euron väliltä. Uskomatonta! Ratikalla meno maksaa 10 ruplaa eli siitä voi sitten miettiä, paljonko se on. Lisäks ne on vähän varmempia tapoja löytää perille. (toteaa nimimerkki "ei se varmaan ollu tää risteys") Ehkä se suuntavaisto ja kaupungin hahmottaminen tästä kehittyy!

Kun tulin tänään takaisin kaupungilta, mummo teki piirakoita. Se tykkää leipoa, kuten muutkin annat ja sunnuntai on sen leipomispäivä! :) Niitä piirakoita saikin sitten syödä monta. Ehkä mun pitäis opetella kieltäytymään tai jotain, että mahtuisin ovesta vielä parin kuukauden päästäkin! Mutta oli ne hyviä. Toiset oli sellasia hauskanmuotoisia, joissa oli jauhelihaa ja toiset ns. normaaleja, joissa oli perunamuusia.

Huomenna alkaa sitten opiskelu. Ensin on tasokoe, jonka mukaan meidät jaetaan ryhmiin. Sen lisäksi tiedän, että aineita on kolme: Kaunokirjallisuus (luetaan kirjoja ja analysoidaan niitä), Kieli (puhe & kirjoitus) ja sitten joku Historia ja yhteiskunta- tyylinen aine. Opettajat täällä kuulemma on rentoja ja mukavia eli uskon, että se sujuu kyllä ihan hyvin! Onhan meillä yliopistolla Tampereellakin oppitunteja venäjäks ja venäläisten opettajien johdolla eli tuskin siinä on juuri eroa.

Tällä hetkellä istuksitaan biljardi paikassa ja dataillaan. Aika rentoa! :) Ei tota mummoseuraa nyt ihan 24/7 näet jaksa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti