22.3.2010

Kuntoilua ja kumisaappaita!

Tänään on vuorotellen satanut joko hirveästi vettä tai hirveän isoja märkiä lumihiutaleita kilokaupalla. Onneksi maailma on valoisampi vihreiden kumisaappaiden käyttäjän silmin, sillä kenkien kastumiselta ei muuten voisi välttyä. Ja muutenkin mun saappaat on oikeat maailmanmatkaajasaappaat! :) Tottakai niiden piti päästä mukaan! Kaikki tosin tuijottaa mua kaupungilla hirveän pitkään, mutta ehkä tuijottaisi muutenkin - en tiedä. Venäläisten naisten tyyliin kumpparit ei tosiaankaan sovi. Tyyli on ilmeisesti tärkeämpää, kuin mukavuus. Toisaalta, jos on kolmen metrin korot, tuskin on ongelmia jalkojen kastumisen kanssa.

Opiskelu alkoi tänään kymmeneltä ja eka tunti oli yhteiskunta-juttua. (En oikein tiedä, mikä ois suomeksi osuvin nimitys) Kuitenkin kuunnellaan sielä aina uutisia, luetaan lehtiä ja keskustellaan kaikista yhteiskunta-asioista. Tunnin kulkua kuitenkin hiukan häiritsee se, että opettajan puhetta on hankala kuulla. Se vaatii hyperkeskittymistä ja tänään joku amis-lada (joo, täällä amiksilla on ladat lähespoikkeuksetta! :D) päätti parkkeerata siihen ikkunan alle popittaan ja sekös helpotti heti tilannetta! Mun päähän ei myöskään mahdu, että miks ne uutiset pitää aina lukea niin nopeasti, että en suomekskaan varmaan ymmärtäisi! Sieltä ymmärtää aina joku kolme sanaa - ja kuvat tietenkin! Onneks en ole ainut, joka ei tajua. Ehkä se tästä hioutuu pikku hiljaa ja viimesellä tunnilla ymmärrän jo 10 sanaa!
Lisäksi oli myös keskustelu-tunti, joka on ehdottomasti mun lempi aine! Ihme kyllä! Suomessa se on aina ollut sellaista, että ne hyvät puhujat puhuu siellä ja muut on sillei "daa, daa!" Täällä kuitenkin ensiksikin opettaja on tosi rento ja lisäks meillä on rentoja kotitehtäviä. Esim. täksi päiväksi piti keksiä ns. mainospuhe, jollekin tavalliselle tavaralle.. 10 kohtaa. Mä tein lyijykynästä! Ja ne oli just sellasia "voit laittaa kynän korvan taakse, jos haluat vaikuttaa fiksulta!" Sellaset rentouttaa sitä yleistä tunnelmaa hirveästi luokassa. Ja jos ei tajua, voi olla vaan sillei "en tajua," eikä kukaan pyörittele silmiään siellä. Hirveen mukavaa! Huomenna meillä on siellä joku yllätys. Se opettaja sano vaan, että lämpimät vaatteet ja kamera mukaan! :)

(tässä välissä joku random mummo huusi ovelta "onko Anna täällä?" ja mä tietenkin tyhmänä vastasin, että "joo, oon mä!" ja sitte se huusi uudestaan.. Vähän kävin hitaalla. Se tarkoitti tietenkin Anna-mummoa! Tähän asuntoon on siis ns. kaksi ovea, joista sisempi on auki, jos joku on kotona eli siksi tuntematon mummo pääse kurkkaamaan sisään. Säikähdin HIUKAN!)

Torstaina on filharmonian konsertti, jonne oon ilmoittautunut. Odotan sitä aika innolla! Mutta vielä enempi innoissaan oon baletista! Mennään sunnuntaina Kremliin, Moskovaan balettiin. Se se vasta on jotain! :) Tuurilla mummo antoi mulle jonkun lehden luettavaksi ja siinä oli juttua juuri baletista ja siinä selitettiin kaikkea hurjan kiinnostavaa. En esim. tiennyt, että tanssijalla kuluu 2-7 tossut per esitys. Kuitenkin.. Laitan kuvia sitten tänne, jos siellä saa kuvata! Niin siidee!

En oikein tiedä, mitä vielä kirjoittaisin. Päivät täällä kuluu aika usein samalla kaavalla. Ensin koulua, sitten syömään ruokalaan tai jonnekin muualle. Sitten mummon luo läksyjä tekemään tai muuten lukemaan tai pelaamaan Simssiä. (Mun simeillä on pian synttärit ja niistä tulee "aikuisia") ja sitten illalla vielä usein nettikahvilaan tai muuten jonnekin palloilemaan tai asuntolaan hengaamaan. Haaveilemamme liikuntaharrastus on vielä hakusessa. Yhtenä päivänä tosiaan Emmin kanssa mentiin ylimpään kerrokseen, jossa on kuntopyörä ja juoksumatto. Jotenkin se reissu ei ihan ollu menestys! Istuin pyörän selkään ja ruutuun tuli teksti "error." Juoksumatossa taas ei ollu pattereita. Asian ratkasta lopuks se, että Petri pyysi meidät kahville (juhlamokkaa!!!!) eli se siitä kuntoilusta sitte! (Ps. Juhlamokka maistuu Suomelta. :))
Niin oon varmaan unohtanut sanoa, että asuntolan kolmannessa kerroksessa on ns. opiskelutilat ja oppilaita on majoittunut toiseen ja neljänteen kerrokseen. Noi muut siis tavallaan asuu koululla. Myös rehtori perheineen asuu siellä - aika hassua!

6 kommenttia:

  1. Onk sulla siellä kotona netti ja minkälainen?

    VastaaPoista
  2. Ei ole. :( mutta kirjoitan noita juttuja aina siellä ja laitan sitte nopsaa nettiin paralellissa. Onks sulla?

    VastaaPoista
  3. Moi,

    meillä ainakin baletissa oli "valokuvauskielto", mutta varsinkin loppukumarrusten ja vähän esityksenkin aikana venäläiset rikkoivat kieltoa varsin vapautuneesti.

    Se juoksumatto toimii ilman pattereitakin. :P Ja oon nähnyt torilla vaaleanpunaiset, korolliset kumisaappaat.

    VastaaPoista
  4. Ei oo mullakaan nettiä kotona...tai saan kyllä kännykän kautta bluetoothilla tarvittaessa yhteyden auki läppäriinkin, mutta se on kovin kankeaa, ja yhteys on hidas ja maksaaaaa.

    VastaaPoista
  5. hih ostin kanssa vaaleenpunaset saappaat, ne on ihanat! :D kuulostaa kyllä niin hassun hauskalta toi sun elämäs:) ootko kuinka paljon ollu kotiin yhteydessä? vitsi olis niin siistiä käydä venäjällä kattomassa baletti. Oltiin hesassa kerran kun siellä oli venäläisiä balleriinoja tanssimassa, joku pikku show ja aivan sairaan makeeee:))

    VastaaPoista
  6. Oih! :D Onhan tää vähä tällästä seikkailua aina joskus. Oon kotiin aina välillä skypellä ja tekstareilla yhteydessä, mutta eipä tässä kovin ehdi ikävä tulla.. lyhyt aika kuitenkin. :)

    VastaaPoista