15.3.2010

Erilaista muttei huonompaa!

Söin tänään aamulla verisuoneni varmaan tukkoon! Puoli yhdeksän aikaan aamulla ihmiseltä ei voi olettaa riittävän avointa mieltä, jotta pystyisi syömään maailman rasvaisimman munakkaan makkaroilla. Aloitin urheasti ja söin yhden neljäsosan, kunnes sormi vahingossa osui munakkaaseen. Painoin sormen paperiin ja rasvalammikko paperissa kasvoi noin kolme kertaa mun sormen kokoiseksi! Sen jälkeen sanoin mummolle, että aamulla ei millään pysty syömään näin paljon. Toivottavasti ymmärsi hienovaraisesti, että ei ihan maistu.

Kymmeneksi menin yliopistolle ja siellä meillä oli infotilaisuus. Yksi opettajista yllätti (negatiivisesti) puhumalla hiukan suomea! Saatiin kaikenlaisia lomakkeita yms ja sitten olikin tasokoe. Se oli sellainen lottoruudukko, joka vaati hiukan kärsivällisyyttä. Vaikea se ei oikeastaan ollut, mutta sellaista huolellisuutta se kyllä vaati. Luetun ymmärtäminen oli niiden tehtävien jälkeen tosi helppo. Kirjoitettiin myös tekstit itsestämme ja siinä vaiheessa alkoi rasvainen makkaran maku suussa kyllästyttää (ja siihen sekoittunut salmiakinmaku, joka tuli kun yritin peittää makkaran maun..)! Rekisteröidyttiin myös ja oli positiivinen yllätys, että oikeasti kaikki sujuu ihan hyvin. Yleensä ymmärtää yli 90% puhutusta ja muun voi päätellä tai näyttää hoo.moilaselta, jolloin ne selittää uudestaan. :D toimii!

Mentiin sitten meidän kantapaikkaan "Paralleliin", jossa on avoin langaton netti. Täällä on käytössä joku termi Wi-Fi, joka aluksi aiheutti hiukan hämmennystä. Fiksuina tyttöinä kuitenkin kysyttiin Googlelta, joka tunnetusti tietää kaiken - täälläkin. :)
Saan ehkä yhteyden yliopistollekin, vaikken siellä asu. Ainakin ajattelin täyttää lomakkeen kuten muutkin. Mun tietokoneessa on kyllä hirveän huono akku verrattuna muiden koneisiin. Pitäis ehkä Suomessa sitten vähän harkita uuden akun hommaamista tms. Tää myös kuumenee tosi nopeasti (varsinkin kun pelaa Simssiä) :/

Juttelin eilen myös ton mummon pojan kanssa, mutta sitten sanoin sille, että pelaan Simssiä (että siks mulle kuuluu tosi hyvää. :D) niin se sitten lähti, kun varmaan luuli, että tää pelaaminen on mulle hirmu tärkeää. No, onhan se joo! Se puhuu kyllä paljon epäselvemmin kun Anna-mummo. Tänään se kysy jotain (en yhtään tiedä mitä) ja vastasin vaan että "olin kahvilassa, kun siellä on netti." Sitten se selitti jotain tosi epäselvää jostain internetistä ja osoitteli niiden puhelinta. Niillä on kai siis jonkin sortin netti, mutta en mä nyt millään modeemilla viitsi niille laskua tehdä. Mummokin puhui tänään koko ajan, tosin siitä saa yleensä selvän ja jos jostain syystä ei saa, mummo antaa mulle vastausvaihtoehdot. Se oli aivan innoissaan, kun näytin mun lukujärjestystä. "Minuuututshku!" ja sitten se riensi hakemaan heti teippiä ja teippas sen mun hyllyyn kiinni, että näen sen varmasti! Keskusteltiin myös siitä, mitä mun vanhemmat tekee työkseen ja mitä mä olen tehnyt kesätöiksi jne. Kiva siinä oli sitten selittää, kun ammatit ei ihan ole perinteisiä lääkäri, sihteeri, opettaja, kokki - tyylisiä, joita venäjäksi olisi tiennytkin. Kyllä ilmeisesti sitten onnistuin selittämään ne. Keskusteltiin myös hinnoista Suomessa ja Venäjällä. Kun sanoin, että yöllä bussi maksaa yli 4 euroa, se oli ihan ihmeissään. Enkä kyllä ihmettele - kallishan se on!


Koiria täällä on hirveästi vapaana. Eilen illalla kun tulin pimeällä kotiin, joku koira ulvoi pihalla ja se oli eka oikeasti pelottava hetki. Se oli niin yhtäkkiä siinä edessä ja liikku niin levottomasti. Menin ovesta noin sekunnissa sisään ja kiskoin sen tosi nopeasti kiinni. Kiva, jos se olis yrittänyt rappuun sisään! Meidän rapussa on tosin kissa, että ehkä sen haju karkottaa koiria. (tai päinvastoin)
Tänään aamulla kun menin yliopistolle ja seisoin punaisissa valoissa, mun takaa yhtäkkiä juoksi kolme vapaata koiraa. Ne pyöri siinä hetken ja sitten kun valo vaihtui kävelijöille vihreäksi ne lähti jolkottaan tien yli. Katoin niitä aika pitkään - fiksuja otuksia. :D Ne oli myös yllättävän hyvinvoivan oloisia, siihen verrattuna, että on talvi. Ehkä tää oli joku MTV3- kymppikevennystä vastaava show tai jotain! Mun ilmeestä ois ainakin saanut hyvää materiaalia siihen!

Mä otin tänään myös kuvan Tramvaista (ratikasta), jolla mä liikun. Yliopiston läheltä menee 5,6,10 ja 11, joista ainoastaan kutosella en pääse asunnolle. Niistä tulee jotenkin kaukaisesti mieleen Lissabonissa olevat söpöt, keltaiset ratikat, mutta ... no aika kaukaisesti! Niissä on tosi kylmä ja ne pysähtelee säännöllisen epäsäännöllisesti. Kun mummo sanoi, että yliopistolle pääsee 5 minuutissa, se ei varmaan tarkoittanut aamuruuhkaa - tai no yhtään mitään ruuhkaa! Kerran ratikkakuski yhtäkkiä vaan pyyhälsi ulos vaunusta ja äänestä päätellen potki jotain ulkopuolella ja tuli takas. Sinä kertana myös jarrut tuntu olevan vähä epäkunnossa, koska kun pysähdyttiin, ratikka valui eteenpäin. Elämä tuntuu siis välillä olevan aika seikkailua! :) Se on oikeastaan hyvä, että on koko ajan jotain mietittävää, ettei ehdi tulla ikävä. Sen huomaa, että eilenkin illalla kun tulin yksin tänne asunnolle ja kaverit meni vielä kahvilaan tuli sellainen olo, että "yyh, yksin!" mutta viimeinen ratikka menee puoli 10 hujakoilla ja muutenkin pitäis nukkumaankin joskus mennä. Ikävä-tunteet menee kuitenkin tosi nopeasti ohi, kun on sata asiaa muistettavana ja kaikkea uutta koko ajan! Utelias kun olen, en silti malttanut olla katsomatta Emilialta ja Mäyseriltä saamaani "Kuuntele tätä kun tulee suru puseroon tai ikävä" tms. - levyä. Se levy ehkä aiheutti sen ikävän sitten. Biisivalinnoista puuttui ehkä "Jos sä tahdot," muuten oli just sellaista materiaalia! Ja miten osuvasti valittu just sellasia biisejä, joista tulee niin paljon kaikkea ihanaa mieleen! :) Toivottavasti sitä ei tarvitse käyttää tosi toimissa!

Nää kirjoitukset menee sitten aina jotenkin päivän myöhässä - tai pari, koska rustailen näitä ennen nukkumaanmenoa ilman nettiä täällä asunnolla. Tuntuu myös, ettei tämä oikein blogi-kirjoitukselta tunnu - vaan enemmän joltain päiväkirjalta. "ensin tehtiin tota ja sitten tota ja hyvä meno oli jeee!" Noh, yritän nyt pohtia enemmän jotain tiettyjä juttuja enkä vain referoida päivän tapahtumia. Ja ps. tuo tekstin otsikko on sitaatti, mitä yksi opettajista sanoi tänään infotilaisuudessa (vapaasti suomennettuna).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti